Kevesebb, mint egy hónap áll rendelkezésre

 

Az év végéhez közeledve fontosnak tartjuk felhívni a figyelmét arra, hogy az akár teljes adómentességet biztosító - 2015. gyűjtőévi TBSZ–2015 számlák megnyitására már kevesebb, mint egy hónap áll rendelkezésre!

De nézzük meg pár mondatban, miért is érdemes erre a lehetőségre odafigyelnünk!

 

Tartós befektetési számla, vagy ahogyan általában ismerjük - a TBSZ számla:

Választásunktól függően a számlán betéteket (Tartós Befektetési Betétszámla) és értékpapírokat is kezelhetünk (Tartós Befektetési Értékpapírszámla). Amennyiben értékpapírok mellett döntöttünk, a különböző befektetési alapok, vagy értékpapírok között a továbbiakban szabadon mozoghatunk.

A TBSZ lényege, hogy az elhelyezett megtakarításait, befektetéseit kamat-, árfolyamnyereség és osztalékadó mentesen vagy kedvezményes adófizetés mellett gyarapíthatja.

  • három éven belül 16+6%-ot, vagyis a teljes kamatadót meg kell fizetnünk
  • ha gyűjtőév + 3 évig nem bontjuk fel a szerződést, akkor 10 %
  • ha gyűjtőév + 5 évig nem nyúlunk a számlához, akkor 0% a kamatadó


 

Új! - TBSZ számlák hordozhatósága:

Kevesen tudják, az adószabályok változásának egyik kedvező hozadékaként 2014. január 1-től megnyílt az út a Tartós Befektetési Számlákon (TBSZ) elhelyezett megtakarítások, befektetések szabad áramlása előtt. Ennek megfelelően lekötésünk megszakítása nélkül áthelyezhetjük teljes megtakarításunkat egyik hitelintézettől, illetve befektetési szolgáltatótól a másikhoz, amennyiben nem vagyunk elégedettek az adott szolgáltató által nyújtott lehetőségekkel.

 

 

Hogyan válasszunk a megoldások között? Kiknek ajánljuk a Tartós Befektetési Számlát? Hogyan juthat Tartós Befektetési Számlához?

Ezekre a kérdésekre adunk szakmai választ cikkünk folytatásában, melyet a weboldalunkon olvashat!

  • tovább a TBSZ cikkre, érdekel!

 

Ne feledje: biztonság – likviditás - hozam – elvárásait szem előtt tartva szakmai csapatunk privát és/vagy céges javaslatát két napon belül leteszi Ön elé! 

 

 

Reggeli járat - Kritikus helyzetben a nyugdíjrendszer. Tekintse meg Balázs Gyöngyi pénzügyi tanácsadónkkal készített rövid riportot! 

 

Kattintson a szövegre!

 

Indítsa el nyugdíjbiztosítását még 2015-ben, hiszen ezért MOST egy ajándék éjszakát kap hazánkban vagy Európa valamelyik Ön által választott országában, így összesen 260 hotel kínálatából választhat az EliteFinance Team jóvoltából.

 

Kattintson ide és nézze meg ajánlatunkat!